Start dagen med et skud energi

Mange danskere nyder at kickstarte dagen med en kop kaffe eller the, fordi disse drikke er meget energiholdige idet de (som regel) indeholder det naturlige stof koffein, som er kendt for at have en opkvikkende effekt, som gør dig mere udholdende, særligt i sportslig henseende. Foruden kaffe og te, indeholder bl.a. kola-planten naturligt koffein, og bruges bl.a. – som du måske har regnet ud – i Cola. Her er nogle af de primære kilder til koffein i danskernes dagligdag:

Slik og chokolade

Koffein er nok mest kendt for at være et element i kulsyreholdige drikke som sodavand og energidrik, men faktisk der er faktisk også koffein i sukkerholdige fødevarer som slik og chokolade. Foruden koffeinholdige elementer som slik og chokolade, så giver sukkerholdige ting som kage også energi.

Cola/energidrik

Som nævnt foroven, så er cola og energidrik også blandt de mest almindelige kilder til koffein. Hvor mængden af koffein i en cola er relativt begrænset, så er den i de fleste energidrikke typisk meget høj, hvorfor de heller ikke erklæres egnede for hverken gravide eller børn. Det er dog ikke en særligt god idé at starte morgenen ud med hverken sodavand eller energidrik, da de både er meget syreholdige og derfor er skadelige for dine tænder, og desuden er sukkerindholdet meget højt, hvilket giver meget energi i første øjeblik, men som får blodsukkeret til at falde hurtigt igen.

Kaffe

Kaffe er nok den energikilde, som danskerne som de er flest gør allermest brug af. Drikken kaffe udvindes fra kaffebønner, som er ristede kaffebær fra en plante kaffe-slægten. (arten varier, alt efter hvilken kaffe du køber) Hvis du gerne vil slippe for alt besværet med at brygge kaffe, så kan du overveje en espressomaskine. Tjek denne Espressomaskine Test fra https://testoverblikket.dk/ før du køber en espressomaskine.