Drømmer du om en tur til Grønland?

Hvis du er en af dem, der hvert år venter forgæves på, at sneen kommer, er det måske på tide at overveje en rejse op nord for polarcirklen. På Grønland kan du få alt det, du drømmer: smukke, snebeklædte landskaber, iskolde, klare nætter og nordlys, der slet ikke kan måle sig med dem, du en sjælden gang kan opleve herhjemme. Unikke dyrearter som isbjørne, sæler, sneharer og polarulve strejfer rundt inde på indlandsisen. Så skal det være slut med at vente på sneen herhjemme i Danmark? Kviklanet.dk gør det muligt for dig at låne penge til turen.

En masse oplevelser venter på dig

Grønland har en masse at byde på til enhver. Du kan fx opleve følgende:            

  • Nordlys. De dybfrosne, klare nætter gør det nemt at få øje på nordlys, der er udbredte inden for disse breddegrader.
  • Slædetur. Tag på en rigtig slædetur med smukke slædehunde, der kan trække dig igennem skønne landskaber og naturområder inde på Grønlands indlandsis. Mærk suset af vinden i håret og hold vejret, når du får øje på en sød lille snehare. Med sådan en tur får du naturen helt ind på kroppen, og du vil aldrig glemme det.
  • Sejlture. Du kan komme ud og sejle omkring Grønland, hvor du har mulighed for at se sjældne dyr som fx hvaler.
  • En ny kultur. Den grønlandske befolkning er helt sin egen og er på mange måder unik og fascinerende. Selvom de er en del af vores rigsfællesskab, har de haft selvstyre siden 2008. Deres historie har været med til at sætte sit præg på deres land.

Du kan vælge at købe færdige rejser hos din nærmeste rejseudbyder, rejse på egen hånd eller kombinere begge rejseformer. Det er helt op til dig, og hvordan du foretrækker at gå på opdagelse i dette land.

Gode råd til din huskeliste

Uanset om du tager til Grønland om sommeren eller vinteren, kan vejret være meget omskifteligt. Derfor er det vigtigt, at du har rigeligt tøj med på rejsen:

  • Undertøj af uld. Det anbefales at du klæder dig efter lag-på-lag-princippet – altså mange, tynde lag, så du er godt isoleret. Det nederste lag kunne være undertøj af uld i god kvalitet.
  • Vandtæt og vindtæt overtøj. Dit overtøj skal være gearet til frost og blæst.
  • Godt fodtøj. Varme, vandtætte støvler med sål af gummi. Denne bliver nemlig ikke glat i frostvejr.